Cepelinbalis

Rugsėjo 23

Penkta valanda vakaro. Kapitoniškių virtuvėje prasideda šurmulys: kilnojasi didžiulių puodų dangčiai, ratu susėdę, skustukais apsiginklavę, dar tiek bulvių vienoje krūvoje nematę, darbštuoliai doroja šių metų derlių. Cepelinbalis... Keptuvėje nenustygstamai šokinėja spirgučiai, o tuo tarpu, kas kaip išmano kuria mažus stebuklus – cepelinus. Prieš paskutinį etapą – cepelinų panardinimą į verdantį vandenį, pradedame skaičiuoti, ar sočiai pradėsime ateinančios dienos ankstų rytą. Suskaičiavus džiaugiasi širdis. Net 361 cepelinas! Pirmus metus studentaujantiems toks maisto kiekis vienoje vietoje gali sukelti šoką. Na, bet iki pilnos laimės dar šiek tiek turime palaukti, tad veiksmas persikelia į salę, kur skrandžiai bus ruošiami artėjančiai puotai. O tam reikia šiek tiek pasportuoti ir praskalauti burną cepelinų degustacijai. Vaikinai kilnojo merginas, merginos malšino jų troškulį. Varžybos buvo įtemptos. Daug kas griuvo, daug kas laistėsi, net labai laistėsi, bet šį kartą skrandžio paruoštuvėse geriausiai sekėsi mūsų jauniausiems nariams. Po garbingų fuksų apdovanojimų visi sėdome prie cepelinais nukrauto stalo. O laukti buvo verta...